
מתכננים ביקור בפאפוס בקרוב? נהדר! אך לפני שתצאו לחופשה שלכם, בואו נדבר על נושא חשוב – כסף בקפריסין.
רבים מהמטיילים תוהים לגבי המטבע המקומי, המרות המט"ח וכמות הכסף שהם צריכים להביא איתם לפאפוס. ובכן, יש לנו את התשובות לכל השאלות האלה, וקצת יותר.
המטבע בקפריסין
המטבע הרשמי בקפריסין הוא האירו (€). מטבע זה החליף את הלירה הקפריסאית ב-2008 כשהמדינה הצטרפה לאיחוד האירופי. האירו מקובל בכל החלק היווני של האי, וברוב המוחלט של המקרים, לא ניתן יהיה לשלם במטבע אחר.
זה אומר שמבקרים ממדינות המשתמשות במטבעות אחרים (כמו ישראל) יצטרכו להמיר את כספם על מנת לשלם בפאפוס.
המטבעות מגיעים בערכים של 1 סנט, 2 סנט, 5 סנט, 10 סנט, 20 סנט ו-50 סנט וכן ערכים של 1 אירו ו-2 אירו, בעוד שהשטרות מגיעים בערכים של 5 אירו, 10 אירו, 20 אירו, 50 אירו, 100 אירו, 200 אירו ו-500 אירו.
חשוב גם להזכיר שהאירו יכול להיות מושפע משערי החליפין, המשתנים ללא הרף.
עבור תיירים ישראלים זה אומר שכאשר האירו מתחזק מול השקל הישראלי, כוח הקנייה שלכם בקפריסין עשוי לרדת. מצד שני, אם האירו ייחלש מול השקל, זה אומר שתוכלו להנות ממחירים זולים יותר.
שערי חליפין (או איפה להמיר כסף?)
המקום הכי טוב להמיר בו את הכסף שלכם משקלים לאירו הוא בארץ. ספציפית, מדובר בכספומטים של בנק לאומי המציעים משיכה של מט"ח ללא עמלת חליפין ובשער תחרותי מאד ללקוחות כל הבנקים.
אם אתם לקוחות של הבנק הפועלים, תוכלו להזמין אירו מראש דרך אתר האינטרנט ולאסוף אותו באחד מדלפקי הבנק באולמות הדיוטי פרי בטרמינל 1 ו-3. החסרונות הן שער מטבע גבוה יותר ועמלת חליפין של כמה עשרות שקלים.
אפשרות נוספת היא להזמין מט"ח דרך שירות כמו Fly Money. גם כאן, הכסף יחכה לכם בנתב"ג ועל אף ששער המטבע דומה למה שתקבלו בבנק הפועלים, לא תחוייבו בעמלה נוספת.
לחלופין, תוכלו למשוך אירו בקלות באחד מהכספומטים הממוקמים ברחבי פאפוס. אם כי ברוב המקרים העמלה על הוצאת כסף בכספומט בחו"ל תהיה גבוהה יותר מאשר עמלה על עסקת אשראי במט"ח.
במידה ואתם מחזיקים אירו בחשבון הבנק, תוכלו לקשר חשבון זה לכרטיס האשראי איתו תבצעו את הקניות בפאפוס ולחסוך המרות מיותרות.
כך או כך, כדאי לבדוק עם הבנק שלכם מראש לגבי עמלות בחו"ל אלה כדי למנוע הפתעות בהמשך.
כמה כסף מומלץ להביא לפאפוס?
למרות שכרטיסי אשראי מקובלים בקפריסין, חשוב להחזיק מעט מזומן בהישג יד לטובת רכישות קטנות, אוטובוסים או מוניות ומקרי חירום. מלבד זאת, יתכן תתקלו בעסקים מסויימים (בעיקר בכפרים) שאינם מקבלים כרטיסים.
כהנחיה כללית, מומלץ להביא כ-50-100 יורו ליום לאדם לשהותכם בפאפוס. סכום זה יכול לכסות ארוחות, תחבורה, אטרקציות וכל הוצאה יומית אחרת שתצטרכו.
עם זאת, כמות הכסף המדויקת שתזדקקו לה תלויה בהרגלי ההוצאות וההעדפות האישיות שלכם.
אם אתם מתכננים לסעוד במסעדות יוקרה או להשתתף בפעילויות יקרות, תצטרכו להביא אתכם יותר כסף. מצד שני, אם אתם מתארחים במלון הכל כלול והזמנתם מראש רכב וכרטיסים לפארק המים, אז אולי לא תזדקקו להרבה כסף עליכם.
להלן מספר דוגמאות של הוצאות נפוצות:
- ארוחה ממוצעת במסעדה או בית קפה: כ-15 אירו לאדם
- נסיעה במונית משדה התעופה: כ-30 אירו מהשדה בפאפוס
- נסיעה באוטובוס: כ-1.5 אירו למבוגר לכיוון (בכל מחוז פאפוס)
- נסיעה במונית בתוך העיר: כ-12 אירו לכיוון
- חבילת גלישה לטלפון: כ-2 אירו לסים ו-5 אירו לחבילת גלישה ללא הגבלה (לשבוע)
- טיול ג'יפים הכולל שייט ללגונה הכחולה: כ-60 אירו לאדם
מחשבון שימושי
לנוחיותכם, הוספנו כלי פשוט שיעזור לכם להעריך את כמות הכסף שתצטרכו בפאפוס.
שימו לב כי בנינו את המחשבון על סמך המחירים מהסעיף הקודם ויצאנו מנקודת הנחה שאורחים השוהים במלונות על בסיס הכל כלול אוכלים במלון בלבד ושאורחים ללא ארוחות במלון אוכלים בחוץ שלוש פעמים ביום.
כמו כן, מחירי האוטובוסים והמוניות עלולים להשתנות מעט בהתאם להרכב האנשים או במידה ואתם מתכוונים לצאת מהעיר.
כמובן, מחשבון זה לא כולל את מחירי המלון והטיסות או כל דבר אחר ששולם מראש כמו רכב מושכר וכרטיסים לאטרקציות שהזמנתם לפני הנסיעה.
מכיוון ואין דרך אמיתית לדעת כמה כסף תוציאו בטיול, המטרה היא לתת לכם הערכה גסה (מאד) ובכל מקרה אין להסתמך אך ורק על הסכום הזה על מנת לתכנן את תזרים המזומנים שלכם בחופשה.
אם ניתן, תמיד מומלץ להביא איתכם לטיול גם כרטיס אשראי אחד לפחות. באופן אישי, אנחנו מעדיפים כרטיס נטען בינלאומי אותו ניתן להשיג מבנק הפועלים או בנק הדואר.
עוד חשוב לציין כי כל הסכומים במחשבון הם באירו ולא בשקל. לשער היציג המעודכן וחישוב מהיר של אירו לשקל, חפשו את מחשבון המרת מטבע בעמוד זה.